Vecchia Romagna
18-р зууны эхэн үеэс Францад Бутоны гэр бүл нэрэх урлагт зүрх сэтгэлээ зориулж, томьёолол, нууц жоруудаар баяжуулж, үеэс үед уламжлагдан үлдэх нандин дэвтэр болох “Бутоны жор” номыг бий болгожээ. I Наполеон эзэн хааны ордонд ханган нийлүүлэгч хэмээх тухайн үеийн хамгийн нэр хүндтэй цолыг хүртэх хэмжээнд амжилттай коньяк үйлдвэрлэдэг байсан. Дэглэм нуран унаснаар тус гэр бүлийн өв залгамжлагчдын хамгийн авьяаслаг Жан Бутон Итали руу нүүн суурьшихаар явахдаа жорын номоо авч очсоноор Итали брендигийн эхлэл болжээ. Зуу гаруй жилийн дараа буюу 1939 онд тус компани бүтээгдэхүүнээ Италийн шинж чанарыг сайжруулахаар сонгож, Vecchia Romagna Buton Brandy гэж нэрлэжээ. Бүтээгдэхүүний гол онцлог болох гурвалжин талт лонх нь ч зах зээлд танигдахад чухал үүрэг гүйцэтгэсэн. Хэдийгээр дэлхийн I-р дайны үеэр үйлдвэр бөмбөгдөлт өртөж сүйрсэн ч дахин сэргээж чадсан түүхтэй. Түүний дараагаар 1999 онд тус компанийг Группо Монтенегро компани худалдаж авсан нь арилжааны амжилт, түүхэн үйлдвэрлэлийн үйлдвэрийг шинэчлэн засварласнаар бизнест шинэ амьдрал өгч, Италийн архины салбарын тэргүүлэх компани болсон юм.
Шинэ дарсны танилцуулга.
Santa Margherita Санта Маргарита дарс 1935 онд Италийн Венето мужийн хөдөө орон нутагт үйлдвэрлэгдэж эхэлсэн ба үүсгэн байгуулагч Gaetano Marzotto өөрийн хайртай эхнэрийнхээ нэрээр дарсныхаа үйлдвэрийг нэрлэжээ. Одоогоор жилд 28,4 сая шил дарс үйлдвэрлэдэг бөгөөд 95 улс, 5 тивд экспортолдог. Усан үзмийн талбайнхаа хажууд дарсны үйлдвэр, нарны эрчим хүчний үүсгүүр, лонхны үйлдвэр зэргийг байгуулж усан үзмийг тариалахаас эхлээд эцсийн бүтээгдэхүүн болтол бүх шатандаа байгальд ээлтэй, хамгийн хор нөлөө багатай аргуудыг сонгодог нь бусад брэндүүдээс ялгарах онцлогийг нь бий болгодог. Мөн хүрэн хальстай Pinot grigio усан үзмээр цагаан дарс хийсэн анхны брэнд юм. Chianti classico дарс нь зөвхөн Тоскана мужийн төв хэсэгт л үйлдвэрлэгддэг бөгөөд түүнийг нь илтгэсэн онцгой наалт дарсны лонхон дээр байдаг. Далайн түвшнээс дээш 200-600 метр өндөрт, өдөртөө халуун шөнөдөө сэрүүхэн мөн олон төрлийн хөрстэй нөхцөлд ургасан Sangiovese усан үзмээр Chianti Classico дарсыг хийдэг гэдгээрээ онцлог юм. Lamole di Lamole Lamole di Lamole усан үзмийн талбай нь 1945 онд анх 110 ороонги суулгаж байснаар эхэлж байсан бөгөөд далайн түвшнээс дээш 650 метр өндөрт байдгаараа онцлог юм. Chianti Classico төрлийн дарсыг үйлдвэрлэхдээ уламжлалт аргыг ашигладаг нь бусад ижил төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчдээс ялгардаг.